HTML

BlogoLó

Misztifikációmentes lovazás varázslás nélkül, realisztikusan

Friss topikok

Címkék

A misztifikációmentes lovazás....

2014.07.24. 21:09 Mézner Ferenc

..... ló megy utána, akármerre tekereg is az instruktor a körkarámban, a ló követi, lesi minden mozdulatát. Megáll, lehajtja a fejét, a ló odabújik hozzá. A szeretet átjárja, átitatja az embereket, közönséget, kik könnyes szemüket megtörölve, elcsukló hangon mondják..... igen.. igen. Hatalmas ováció, vastaps. Sorban állnak a képzésért, megér akármennyit.  Még nézőként, hallgatóként is megéri azt a húszast simán, ezerbe.

Egymás után jönnek-mennek a kurzusok, jönnek a csodát megtanulni akarók lovaikkal, ló nélkül. Eltelik egy hét, két hét, több hónap. Még ezt még azt még amazt. A ló fejlődik. Követi a gazdát, megy utána, megáll, pörög forog mint a motolla. Ha már eléri a nagyon haladó fokot a tanuló, akkor már megy a "szőrén madzaggal a nyakában" lovazás a körkarámban. Minden pénzt megér, szó szerint. Még nagyon sokat kell tanulnia a lovasnak, hogy profi legyen. Van még idő  a csúcsig. Van még egy kis pénz is. Ha már viszont  elfogyott a pénz, néha elkalandozik a  lovas tanuló, mondjuk egy mezei lovas edzőhöz , hogy néha vessen reá egy-egy pillantást. Ilyenkor sokszor beüt a krach. mert kiderül, hogy a ló nagyon szépen megáll, követi a gazdát de .....de a lovaglás eléggé döcögősen megy, mert azt nemigen gyakorolták a hetek, hónapok, évek során. Sőt, a ló kicsit ránőtt a gazda fejére is. Lehet kéne menni a kurzusra mert a Mester érdeklődik irántam: "-mi van, nagyon eltűntél. Most indul.. ez meg az a ilyen-olyan képzés. Itt csatlakozás, amott kapcsolódás. Neked olcsón csak harminc mert régi tanuló vagy."  Kivételek itt is vannak, tisztelet nekik.

Szóval ismerős dolgok ezek csak még azt nem hallottam, hogy : " foglalkozz a lovaddal előbb lentről ( pucolás, nyergelés, vezetés, futószár stb) azután ülj fel, lovagolj, megnézem az együttes lovazásotok. Ezt-ezt látom, ezen meg ezen kell javítani. Elmondani a vélt hibákat és miképp lehet korrigálni, mikre kell figyelni következetesen, hogy jobb, élvezetesebb legyen a lovazás. A misztifikáció és cirkuszi produkció mentes képzésnek ez a lényege. 

Segíteni, megtanítani azokat a lovasokat, akiket nem elégít ki a "földi munka" vagy elakadtak a lovazásban és szeretnék valóban megtanulni a lovak jelzéseit használhatóan, egyszerűen és érthetően, misztifikációmentesen.

A képzés célja.

-A ló és lovas hibáinak korrigálása, a hibák megszűntése

- A problémák megoldása, kezelése misztifikáció nélkül olyan módon, hogy a lovas megtanulja kezelni a későbbiekben felmerülő problémákat önmaga is

- A lóval való "suttogás fortélyainak" elsajátítása a lovagláshoz szorosan kapcsolódva.

A suttogás valójában a lóval való foglalkozás. A ló jeleinek megértése, és az emberi jelek megértetése..  . Ez, nagyon röviden és nagyon egyszerűen. :)

mystfreehorse.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mystfreehorse.blog.hu/api/trackback/id/tr426541653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása